Proiectul urmărește ca, prin activitățile propuse, elevii să înțeleagă importanța protejării mediului înconjurător și a conservării resurselor. Proiectul se va desfășura în perioada 10 ianuarie 2017 – 30 aprilie 2017, perioadele urmând să fie specificate pe fiecare activitate în parte. Proiectul constă în realizarea de către elevi a unor creații pe teme de mediu (desene, picturi, machete etc.).
- Proiectul se desfășoară exclusiv în școlile care s-au înscris la debutul proiectului, prin completarea unui formular de înscriere. Exprimarea intenției de participare la oricare altă activitate, după terminarea perioadei de înscriere, nu va fi luată în considerare.
- Fiecare unitate de învățământ trebuie să completeze o scrisoare de motivație pentru participarea la prezentul concurs.
- Punctajul se va acorda în funcție de numărul total de elevi implicați în activițăți, raportat la efectivul unității de învățământ și de justificările cuprinse în scrisoarea de motivație.
Toate lucrările (machete, creații etc.) au obligația de a fi originale, iar organizatorul va elimina toate lucrările ce reprezintă opere/lucrări ale altor autori sau care au suspiciuni de plagiat.
ACTIVITĂȚI IMPORTANTE
15 ianuarie – 28 februarie – realizarea și trimiterea lucrărilor elevilor. Trimiterea se va face pe email, pe măsură ce lucrările sunt realizate. Creațiile se trimit sub formă de fotografii la adresa de email concurs@letsdoitromania.ro
Lucrările se trimit sub formă de fotografie, individual. Fiecare elev poate inscie o singura lucrare, indiferent de natura ei.
Fiecare poză trebuie să aibă denumirea elevului, clasa și școala din care face parte (exemplu: Ionescu Vasile – clasa a IV-a Școala Gimnazială nr. 1 Brăila).
Organizatorul va solicita transmiterea anumitor lucrări în perioada 1 martie – 7 martie.
Selecția se va face de către organizator și partenerii proiectului. Juriul va fi anunțat până la sfârșitul competiției. Punctajul este acordat de către Organizator. Juriul va evalua unitățile de învățământ în funcţie de criteriile de mai jos:
- 10 puncte pentru creativitatea lucrărilor;
- 10 puncte pentru creativitatea complexitatea lucrărilor;
- 10 puncte pentru nevoia argumentantă în formularul de înscriere;
- 10 puncte pentru numărul de elevi participanți raportat la numărul total de elevi din fiecare unitate de învățământ înscrisă.
5.1 Primele 40 unități de învățământ din cadrul competiției vor beneficia de birouri oferite de Organizator și parteneri.
5.2 Organizatorul și partenerii își rezervă dreptul de a acorda mai multe premii, în funcție de disponibilități și de implicarea unităților de învățământ.
5.3 Distinct față de mențiunile de la punctul 5.1, în măsura identificării și disponibilizării conform prevederilor legale, unitățile de învățământ din cadrul competiției vor putea beneficia și de laptop-uri/calculatoare.
Notă: Laptop-urile/
Proiectul este inițiat de directorul școlii Felix Godeanu, președintele Asociației „Paradigme educaționale”